גלידת וניל

גלידת וניל

11/03/2025

מסת גלידה:

  • 450 גרם חלב
  • 450 גרם שמנת
  • 200 גרם סוכר
  • 280 גרם חלמונים (90 גרם אבקת חלמונים + 190 גרם מים)
  • 10 גרם מחית וניל מורוני

שלבי ההכנה:

בקסרול להביא לרתיחה את החלב, שמנת, מחית וניל וחצי מכמות הסוכר. בצד לערבב יחד את אבקת החלמונים, מים וחצי כמות השנייה של הסוכר.
כאשר הנוזלים מגיעים לרתיחה שופכים מעט לתוך החלמונים כדי לבצע השוואת טמפרטורות
ומחזירים לאש נמוכה. מבשלים עד שמגיעים לטמפרטורה של 82 מעלות.
מקררים את המסה לפני ההגלדה.

מתכונים נוספים