עציצי קסיס וקרם פטיסייר
הוראות הכנה
לבצק פריך
לערבב יחד את אבקת הביצים עם המים ולשים בצד.
לשקול את כל היבשים לתוך קערת המיקסר ולערבב היטב. להוסיף את החמאה הקרה (חתוכה לקוביות) ולערבב בעזרת וו גיטרה עד לקבלת פירורים.
להוסיף את נוזל הביצה לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד.
לרדד לעובי של 4 מ"מ ולהקפיא לשעה.
לקלטת טארטלטים אישיים ולאפות על 160 מעלות ל18 דקות.
---------------
לקראמבל קקאו
לערבב את כל חומרי הגלם במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל פירורי בצק.
לשטח על מגש אפייה ולאפות על 165 מעלות ל17 דקות
---------------
לקולי קסיס
לשקול את כל חומרי הגלם לקערה קטנה, ובעזרת מטרפה לערבב עד שמתקבל קולי סמיך וחלק.
להבעיר לשק זילוף.
---------------
לקרם פטיסייר
לשקול את כל המרכיבים בקערת המיקסר ובעזרת וו הקצפה לערבב על מהירות בינונית עד שמתקבל קרם פטיסייר סמיך ועשיר, כדקה.
להבעיר לשק זילוף.
---------------
הרכבת הטארטלת
לתחתית הקלטית לזלף שכבה דקה של קולי קסיס.
למלא את הטארטלט בקרם פטיסייר ובעזרת פלטה ליישר את הקרם.
לפזר מעל לקרם קראמבל קקאו למראה חולי.
לקשט בעזרת ענפי נענע טריים ואוכמניות טריות
מרכיבים
לבצק פריך
100 גרם/חבילה קטנה חמאה
60 גרם/חצי כוס אבקת סוכר
12 גרם/2 כפות אבקת ביצה + 38 גרם/3 כפות מים
15 גרם/2 כפות אבקת שקדים
165 גרם/כוס+2 כפות קמח
לקולי קסיס
60 גרם/רבע כוס מים
10 גרם/כף אבקת סוכר
לקרם פטיסייר
450 גרם חלב
50 גרם שמנת
לקראמבל קקאו
50 גרם/רבע כוס סוכר דמררה
45 גרם/שליש כוס קמח
5 גרם/כפית אבקת קקאו
50 גרם חמאה קרה
קורט מלח